Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, pek çekicilik koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde anlayışlenmiş çelik ve sert bulunur.

Yangın kabil ivedili durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini muhtevaeriye hapseder.

ürkü kolu olmalıdır: Ivedi çıkış kapıları, panik koluna iye olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve hafif bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanoğluın ivedili durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın bapsı ivedili çıkış bâtınin kullanılacaksa o saat muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Kapısı Aksesuarları ile Yangın çıkış kapısı istanbul uyumuyla tamam orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması bağırsakin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdiveni ile müntesip yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve yalaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cepheı sıra otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı olabilir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kadar; yurtiçinde görev veren uluslar arası kuruluşlardan da yangın bapları gerçekleştirme edilebilir.

Projeye en yakışır Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı doğru rahatlıkla açılan ve kalaba grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page